De Ligt: ‘Daardoor kon hij niet door, maar ik denk dat Onana hem wel had gehad’

Matthijs de Ligt vindt niet dat hij een rode kaart had moeten krijgen voor zijn overtreding op Kingsley Ehizibue in het duel met PEC Zwolle (1-4 zege). De Ajax-aanvoerder stelt dat de beslissing van arbiter Jochem Kamphuis om hem een gele kaart te geven terecht is.

“Ik voelde niet dat ik hem raakte”, zegt De Ligt bij FOX Sports, waarna hij de beelden te zien krijgt. “Ik denk dat ik ‘m heel licht raak. Daardoor kan hij niet door. Maar hij speelde de bal wel ver voor zich uit, dus ik denk dat Onana de bal wel had gehad. Een overtreding, maar ik denk dat een gele kaart een terechte beslissing was.”

Voor De Ligt was het pas zijn derde overtredingen in drie maanden tijd. “Ik denk dat het ontwikkeling is, ervaring. Vroeger kleunde je overal in. Nu schat je de situatie in. Ik denk dat ik zelf ook sneller ben geworden, waardoor je minder snel aan de noodrem hoeft te trekken. Toevallig maak ik vandaag weer een overtreding en een gele kaart, dus dat is jammer.”

Een forse tegenslag voor Ajax was het uitvallen van Donny van de Beek en André Onana. “Hij kon er weinig over zeggen”, zegt De Ligt over zijn keeper. “André had last van zijn hamstring en we hopen dat het meevalt.” De kwetsuur van Van de Beek lijkt mee te vallen. “Ik denk dat het wel goed zit”, aldus de captain met het oog op de wedstrijd tegen Bayern München.

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer