De Kromme: ‘Ik zag een angstig Ajax in de Kuip’

Willem van Hanegem blikt in het Algemeen Dagblad terug op de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Hij was niet onder de indruk van het spel van de bezoekers. Wel zijn er complimenten voor Graziano Pellè.

”Ajax was naar mijn idee met de verkeerde houding naar Rotterdam gekomen. Ze hadden hun gevoel uit de wedstrijd tegen Manchester City mee moeten nemen”, verklaart ‘de kromme’. ”Daar was niets van over. Ik zag een angstig Ajax, vooral bezig met de bal op de eigen helft.”

”In het slot deed het me goed dat Pellè het verschil maakte. Hij is toch in alle opzichten een professional, ingehuurd om het verschil te maken en hij doet het nog ook. Zijn goal was formidabel en even daarna had hij pech met zijn kopbal. Verder dan 2-2 kwamen ze niet, Ajax en Feyenoord.”

Van Hanegem is van mening dat de ploeg van Ronald Koeman zichzelf te kort heeft gedaan in deze wedstrijd: ”Voor Feyenoord vind ik het punt te weinig. Ze hebben niet voldoende geloofd in hun eigen mogelijkheden. Jammer is dat. Een voetballend Feyenoord was te veel geweest voor Ajax, zeker weten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *