‘De Jong zegt ‘ja’ tegen Barcelona; Catalanen twijfelen over deal met Rabiot’

El Mundo Deportivo en Diario Sport zijn opnieuw stellig over de toekomst van Frenkie de Jong. ‘Ja, tegen Barça’, zo kopt MD op de voorpagina. Sport klopt zichzelf op de schouders, omdat het eind december al berichtte over een naderend akkoord.

Volgens de Catalaanse kranten heeft de 21-jarige middenvelder van Ajax de knoop doorgehakt en heeft hij zijn ja-woord gegeven aan FC Barcelona. De Jong zou hebben ingestemd met het voorstel van de Spaanse kampioen. Daarmee is de deal nog niet helemaal beklonken. Barça moet nu proberen om de transfersom lager te laten uitvallen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars van de Amsterdammers vraagt namelijk 75 miljoen euro.

De Telegraaf schreef eerder dat een transfer naar Paris Saint-Germain hoogstwaarschijnlijk is. De Fransen zijn bereid te voldoen aan de vraagprijs van Ajax, aldus de Nederlandse ochtendkrant. Daar zou De Jong volgens MD en Sport echter geen boodschap aan hebben. De Oranje-international kondigde eerder donderdag al wel aan dat hij Ajax in ieder geval niet in januari verlaat.

De vermeende komst van De Jong naar Camp Nou heeft volgens de kranten gevolgen voor Adrien Rabiot. De deal met de middenvelder van PSG zou op losse schroeven staan. De beleidsbepalers van Barça zouden niet helemaal overtuigd zijn van de houding van Rabiot. BILD meldde al dat ook Bayern München achter hem aanzit.

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer