De Jong: ‘Zou graag nog eens achter Luuk willen spelen’

Siem de Jong speelt al jaren bij Ajax. Eigenlijk kan niemand hem ergens anders plaatsen dan in Amsterdam. Toch heeft ook de spits zijn wensen. Hij benadrukte in NU Sport al dat hij het liefst middenvelder is en nu gaat hij door.

De Jong speelt graag nog een keer met zijn broer Luuk zoals veel Nederlanders dat graag zien. ‘Dat hebben wij ook. Hij is een spits waar ik gráág achter zou willen spelen. Wie weet. In Nederland zal het moeilijk worden, maar in het buitenland…Misschien komt het nog bij Oranje. Ik ben er nu niet klaar voor, zo eerlijk moet ik zijn. Als je ziet wie er nog voor me staan: Sneijder, Van der Vaart, Van Persie, het is niet niks. Moet ik dus zelf maar beter worden.’

Een droom
Ondanks dat is De Jong ook blij met wat hij heeft. Een leven als profvoetballer bij een grote club. ‘Voor mij is het een droom die uitkwam. Doen waar je van jongs af aan gek van bent en dan ook nog er goed je brood mee kunnen verdienen.’ Het leven als prof is dan ook niet vervelend. ‘Kijk naar retweets. Mooi toch? Dat je iemand zo gemakkelijk blij kunt maken?’

Tot slot word De Jong nog aan een kruisverhoor onderworpen. De grootste acteur in de kleedkamer? ‘André Ooijer wordt soms met Jim Carrey vergeleken.’ Spelen in Engeland? ‘Mooie competitie. Al heb ik soms het gevoel dat ze daar het middenveld overslaan. Ik weet nog niet, ik heb het prima naar mijn zin bij Ajax, heb nog een contract tot 2015, dus…’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *