De Boer: ‘Zie veel van mezelf terug in Moisander’

Frank de Boer denkt dat Niklas Moisander een ‘type De Boer’ is. De Ajax-trainer ziet in zijn defensieve versterking veel kwaliteiten terug waarover hijzelf vroeger ook beschikte. Dit meldde hij woensdagochtend aan Ajax TV.

“Niklas denkt altijd twee stappen vooruit, is een type speler waar ik van houd, een type zoals ik vroeger was. Ik denk niet dat wij ‘extreem echte’ verdedigers waren en zijn. Als je goed staat, kun je ook goed verdedigen. Zo’n speler is Niklas. Daarnaast zet hij zijn verdediging altijd heel goed neer. Ik denk dat we dat heel goed kunnen gebruiken”, zo meent De Boer. De Finse mandekker stond al vanaf dag één op de nominatie om Jan Vertonghen centraal in de verdedigen op te volgen.

De Boer verwacht dat Moisander meteen in de basis zal starten. Woensdag traint de van AZ overgekomen verdediger voor het eerst mee. “Niklas is een echte Ajax-speler, die hier al gespeeld heeft en zich dusdanig heeft doorontwikkeld dat hij weer in beeld kwam. Naast een heel goede speler is hij ook een leider geworden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *