De Boer: ‘Wij zullen komende zomer niet zomaar onze portemonnee trekken’

ajaxreportsAjax zal komende zomer de portemonnee niet zomaar gaan trekken als er spelers gaan vertrekken. Toby Alderweireld, Christian Eriksen en Siem de Jong zijn klaar om te verkassen naar het buitenland. Ajax zal echter de zuinige lijn blijven doorzetten.

‘We blijven vrij strikte grenzen hanteren op de transfermarkt. Er is altijd de mogelijkheid dat we een uitzondering maken, maar dan moet het om een heel goede speler gaan. In principe houden we vast aan de lijn die we hebben ingezet. Daar sta ik ook helemaal achter. We bewijzen opnieuw dat het vertrek van sleutelfiguren geen gevolgen hoeft te hebben’, vertelt Frank de Boer in Voetbal International.

De trainer zegt dat hij zelf als eerste een gesprek voert met nieuwe aankopen, ook met spelers die in de hogere jeugdeftallen komen. ‘De jongens die vanuit onze opleiding doorstromen, ken ik al. Met aankopen voer ik een individueel gesprek. Ergens op een neutrale plek of ik nodig ze bij me thuis uit. Dan kan ik ze recht in de ogen kijken. Dan probeer ik te weten te komen hoe ze over voetbal en trainingen denken, in hoeverre ze bereid zijn in zichzelf te investeren. Dan weet je vrij snel of er een klik is.’

The post De Boer: ‘Wij zullen komende zomer niet zomaar onze portemonnee trekken’ appeared first on AjaxReport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *