AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘De Boer waakt voor Mertens-uitspraken’

Frank de Boer waakt in het slot van de competitie voor verslapping. De Amsterdammers zijn na ‘waanzinnige woensdag’ de absolute titelfavoriet. De strijd is echter nog niet gestreden.

PSV’er Dries Mertens riep eerder dit seizoen dat zijn ploeg de kampioenswedstrijd al had gespeeld (3-2 zege op Feyenoord). “En na de bekerfinale dacht PSV zich ook weer in de titelstrijd te mengen, maar ging het mis bij RKC”, vertelt De Boer in De Telegraaf.

De Ajax-coach wil niet dezelfde fout maken als de kleine Belg. “Wij moeten zorgen dat we ons niet laten verleiden tot uitspraken, maar blijven presteren”, vervolgt hij. “We moeten beseffen dat we zover zijn gekomen, negen wedstrijden op rij wonnen door onze filosofie.”

“Op de manier waarop Ajax nu voetbalt, kunnen we van iedereen winnen. En als we onze huidige vorm vasthouden, is de kans groot dat we aan het einde van het seizoen kampioen zijn. Maar we zullen elke wedstrijd honderd procent moeten geven en ervoor waken het niet op negentig procent te willen doen”, aldus De Boer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *