De Boer: ‘Van der Wiel niet meer verzekerd van basisplaats’

Frank de Boer heeft dinsdagavond publiekelijk helderheid gegeven inzake het perspectief van Gregory van der Wiel indien de speler deze zomer bij Ajax besluit te blijven. De rechtsback zal in dat geval niet meer verzekerd zijn van een basisplaats.

Ajax voert een nieuw beleid, waarin spelers die nog voor een jaar onder contract staan, ofwel bij moeten tekenen, ofwel voor een transfersom moeten vertrekken. ‘Ik heb er voor het EK al met hem over gesproken. Hij zal bij de selectie blijven, maar de kans bestaat dat hij vaker op de bank zit, omdat ik ook naar de toekomst kijk’, stelde De Boer duidelijk in gesprek met NUsport. ‘Hij zal aan zijn wedstrijden komen, alleen misschien niet aan zoveel als normaal.’

‘Of ik hem zou gebruiken in een Champions League-wedstrijd? Misschien stel ik hem dan juist wel op. Maar het beleid van de club met spelers die nog maar een jaar contract hebben en niet willen verlengen, is duidelijk en daar houd ik me aan’, aldus de hoofdtrainer.

Wat de situatie van Van der Wiel bij Ajax nog lastiger maakt is het feit dat Ricardo van Rhijn momenteel een stormachtige ontwikkeling doormaakt op de rechtsback-positie. Van der Wiel zou deze zomer graag een transfer willen maken, maar dankzij een dramatisch verlopen EK staan de clubs niet meer in de rij voor de 24-jarige verdediger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *