AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

De Boer sprak al met Niklas Moisander

Frank de Boer heeft volgens De Telegraaf al telefonisch contact gehad met Niklas Moisander. De verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax en na Lasse Schöne moet de Fin een volgende aankoop worden voor het nieuwe seizoen.

De Boer hoopt met zijn gesprekken alvast wat good-will te kweken bij de spelers. Bij Schöne lukte dat al uitermate goed want de Deen tekende woensdag een driejarig contract bij de huidige landskampioen. Moisander heeft al meerdere malen aangegeven te willen wachten tot na dit seizoen en zodoende lijkt een volgende transfer nog even op zich te laten wachten.

Vanuit Alkmaar is in ieder geval goedkeurend gereageerd op de handelswijze van Ajax. ‘Het is een internationale regel dat clubs die een speler met een doorlopend contract willen kopen, de belangstelling bij zijn huidige club moeten melden om met hem te mogen praten. En Ajax doet dat, net als alle andere Nederlandse clubs, altijd heel correct’, benadrukt algemeen directeur Toon Gerbrands.

Ajax lijkt wel diep in de buidel te moeten tasten voor Moisander. PSV klopte afgelopen winterstop aan, maar toen bleek 3,5 miljoen niet voldoende. Wat de waarde wel is, wordt niet prijs gegeven. ‘Bij AZ praten we nooit over bedragen. Als Ajax of een andere club wil onderhandelen, zullen we onze prijs bepalen aan de hand van de duur van het contract én hoe goed Niklas is geworden.’ De Telegraaf schat de waarde van Moisander op zo’n vijf miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *