De Boer: ‘Ik heb spijt over handelswijze met El Hamdaoui’

ajaxreportsFrank de Boer vertelt in het programma Derksen &.. dat hij spijt heeft hoe hij destijds El Hamdaoui heeft behandeld.

“Als ik hem beter had gekend, had ik van tevoren gezegd dat hij op de bank zou beginnen. En niet pas tijdens de bespreking. Uiteindelijk had ik daar in eerste instantie voor gekozen om iedereen te laten merken dat niemand belangrijk is dan het team en dan Ajax”, aldus De Boer.

Pas afgelopen zomer vertrok El Hamdaoui naar Fiorentina. Bij Ajax heeft hij daarvoor geen enkele wedstrijd gespeeld voor de Amsterdammers. De Boer denkt dat hij minder nijdig was geweest als hij het nieuws eerder vernomen had. “Dat was uiteindelijk beter geweest, want dan had je een hele hoop heisa kunnen voorkomen.”

De Boer handelde toen op die manier om zo het moraal van de groep hoog te houden en niet in gevaar te brengen. “Dat is gewoon het allerbelangrijkste. Vooral op de manier hoe wij willen spelen is dat verschrikkelijk belangrijk. Dan kan ik wel individuen in de ploeg hebben, maar we moeten wel binnen bepaalde kaders voetballen. En op dat moment kon dat niet meer.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *