AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

De Boer hengelde naar Jari Litmanen

Ajax wil graag Jari Litmanen toevoegen aan haar trainersstaf. Dat blijkt ook uit een gesprek tussen Frank de Boer en Jari Litmanen in de NU Sport.

De Ajax-trainer vraagt naar de status van Litmanen. Of hij nog lang voetbalt? Litmanen geeft geen direct antwoord en zegt alleen dat hij herstelt van zijn meniscusblessure. ‘Ik ben Bosman’, zegt de Fin, doelend op zijn transfervrije status.

Over het gesprek tussen De Boer en Litmanen schrijft NU Sport: ‘Dat de trainer van Ajax er even bij kwam zitten om poolshoogte te nemen is niet zo vreemd,’ zegt Litmanen wanneer De Boer zich uit de voeten maken. Litmanen: ‘Dat is typisch Frank’.

Litmanen over zijn toekomst: ‘Als ik doorga, doe ik het voor mezelf. Omdat ik het leuk vind. Zowel geestelijk als lichamelijk. En geloof me, zolang het kan zal ik altijd geregeld blijven trainen of voetballen. Is het niet met vrienden, dan is het wel bij Lucky Ajax of zo.’

Voor de vedette is het wel moeilijker dan voor De Boer benadrukt hij. ‘Ik ben al 25 jaar op reis. Voor Frank de Boer was het makkelijker om jeugdtrainer bij Ajax te worden. Hij is thuis in Amsterdam. Ik leef al 25 jaar uit m’n koffer. Ik ben overal geweest, in heel Europa. En alles was tijdelijk.’

Ook zijn kinderen spelen een rol in zijn keuzen. ‘Het gaat om: waar moeten mijn zoons naar school, waar moeten ze leven? Daarom is het allemaal niet zo makkelijk als het misschien lijkt. Ik kan wel zoveel leuk vinden, maar als het niet lukt, dan lukt het niet.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *