De Boer: ‘Eriksen dacht dat hij alleen op het veld stond’

Hij was erg boos geweest. Trainer Frank de Boer van Ajax ging gisteren (zondag) tijdens de tweede drinkpauze in de uitwedstrijd tegen NEC uit zijn dak.

Ajax stond op dat moment, in minuut 67, met liefst 1-5 voor. “Ze haalden het bloed onder mijn nagels vandaan”, motiveerde de oefenmeester van de hoofdstedelingen zijn gedrag na afloop. “Ik heb ze in de rust voorgeschoteld wat we moesten voorkomen, maar wij krijgen een goal tegen en lopen twee gele kaarten (Mitchell Dijks en Jody Lukoki, red.) op.”

“Christian Eriksen dacht dat hij alleen op het veld stond. Dat heeft met concentratie te maken. Het doel was een klinkende overwinning te boeken zonder tegengoal. Ik baal echt van die treffer. Je moet ook voor je doelman de nul willen houden. Aan het einde van de competitie kan die ene goal bovendien beslissend zijn.”

Al kan Frank de Boer zich die ene treffer wellicht ook zelf aantrekken. Net voordat de corner, waaruit Bram Nuytinck raak kopte, werd genomen, voerde hij een dubbele wissel door. De latere invalbeurt van Joël Veltman in Nijmegen, voor Dijks, betekende zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *