‘De Boer blij met leider Christian Poulsen’

Ajax heeft in Christian Poulsen de opvolger gevonden voor de naar Newcastle United vertrokken Vurnon Anita. Trainer Frank de Boer is erg blij met de komst van de ervaren middenvelder.

De 32-jarige Poulsen doorstond donderdag zonder problemen de medische keuring bij Ajax en zette daarna zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen. De Boer keek tevreden toe. “Christian is een heel goede voetballer met veel ervaring”, vertelt hij aan Voetbal International.

“We waren natuurlijk op zoek naar een verdedigende middenvelder, de vervanger van Vurnon Anita. Zo kwamen we bij hem terecht. Het voordeel van Christian is dat hij op het allerhoogste niveau heeft gespeeld. Hij is op en top sportman en een echte leider. Dat kunnen we goed gebruiken in de jonge groep die we nu hebben.”

Poulsen speelde ruim negentig interlands voor Denemarken, maar is inmiddels gestopt als international. Ajax neemt de controleur transfervrij over van de Franse middenmoter Evian. Eerder kwam de Deen uit voor onder meer Schalke 04, Sevilla, Juventus en Liverpool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *