AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

De Boer: ‘Van Rhijn kan beter contract verwachten’

Frank de Boer zei in Manchester dat er misschien nog wel een beter contract aankomt voor Ricardo van Rhijn.

‘Ricardo heeft zich in het team gespeeld door keihard te werken. Wat hij nu bereikt, heeft hij aan zichzelf te danken. Voor de winterstop hebben we hem een contractaanbieding gedaan voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. Als hij deze vorm behoudt, ligt er misschien nog wel meer in het verschiet’, zei de trainer van Ajax in Manchester.

Jaap Stam, die Van Rhijn individueel traint, is lovend over hem. ‘Ricardo heeft alles om als verdediger te slagen. Hij is snel, technisch vaardig, sterk en wordt puur verdedigend steeds beter’.

Volgens Stam is de individuele begeleiding erg goed voor de jonge spelers. ‘Door oud-topvoetballers met internationale ervaring aan de trainingsstaf toe te voegen wordt hun kennis met de jeugd gedeeld. Het doel is om de jeugdspelers eerder en op een hoger niveau te laten instromen bij Ajax 1. Ik heb nooit de individuele begeleiding gehad die ik de jongens van Jong Ajax nu geef’.

‘Ik heb vooral zelf moeten ervaren, heel veel fouten gemaakt en daarna op mijn flikker gekregen. Daardoor heb ik mezelf voortdurend verbeterd. Dat is ook een manier, maar wel een omslachtige’.

Stam leert hem dingen als het voetenwerk. ‘Hoe loopt je naar achter? Een leer als verdediger is een 1 tegen 1-situatie geduld opbrengen. Als jonge jongen wil je alle duels winnen en heb je de neiging om snel een aanval op de bal te doen. Mijn advies: wacht. Als je instapt, heeft de spits wat hij wil, lift hij de bal over je voet en ben je gezien’, zegt Stam in De Telegraaf.

‘Het is en mentaal spelletje. Wie is het langst onverstoorbaar? Vaak weet een aanvaller het niet meer als een verdediger geen krimp geeft’. Er zijn uitzonderingen. ‘Als je het eigen strafschopgebied nadert, kunt je ook weer niet te lang wachten, want dan bied je hem een schietkans. Doe in dat geval een schijnaanval’.

Verder moet Van Rhijn leren naar de bal en naar de man te kijken volgens Stam. ‘Ik wil dat Ricardo en de anderen de bal en de spits zien’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *