AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

De Boer: ‘Kan weinig met de teksten van Van Gaal’

Frank de Boer wordt niet warm of koud van de kritiek die Louis van Gaal heeft geuit in het tijdschrift Elf. ‘Iedereen mag een mening hebben. Ik kan er weinig mee’, aldus De Boer. Ajax stond volgens Van Gaal in de fik, daarom reageerde hij op de vraag om hulp uit Amsterdam. Hij spreekt van Chaos, Angst en Wantrouwen.

De Boer heeft het stuk in het blad Elf zelf niet gelezen. ‘Ik heb wat quotes gelezen op andere sites. Ben geen fan van het blad,’ aldus een lachende De Boer tegenover de pers op De Toekomst. Ik stap hier zo overheen. Ik doe altijd mijn stinkelde best, vol overgave voor Ajax. Ik kan hier gewoon weinig mee.’

Het blad ELF vroeg of, mocht over een jaar blijken dat het helemaal fout gaat bij Ajax, ze Van Gaal weer ‘zo gek’ krijgen om te helpen? ‘Misschien ben ik dan wel ergens aan de slag. Ik ben in een bevoorrechte positie dat ik kan beslissen wat ik wil. Ik zeg niet dat de deur voorgoed op slot zit. In mijn vorige periode bij Ajax als technisch directeur heb ik een keer in een emotionele bui gezegd ‘ik kom nooit meer of al die mensen die geen vinger hebben uitgestoken bij mijn ontslag bij Ajax als TD moeten weg zijn’. Nou, die wáren nu weg en dús kon ik terugkomen. Nu is het aan de bestuursraad onder leiding van Hennie Henrichs en Cruijff en consorten. Veel succes! We gaan het wel zien!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *