AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

De Boer: ‘Had graag langer samengewerkt met Blind’

Als het aan Ajax-trainer Frank de Boer had gelegen dan was Danny Blind nog altijd in dienst geweest van de topclub uit Amsterdam. De oefenmeester baalde afgelopen maand dan ook hevig van het opstappen van de bestuurder.

“Maar ik beslis niet. Althans niet alleen”, verklaart De Boer in gesprek met NuSport. “Het is geen ideale situatie wat er allemaal is gebeurd. Het doet je wel allemaal wat. Persoonlijk vind ik het best moeilijk. Met sommigen heb ik ook tijdens mijn carrière als voetballer lief en leed gedeeld. Maar de nieuwe beweging heeft voor een andere richting gekozen.”

“En als die duidelijke andere richting is gekozen, dan moeten we die ook handhaven. Geen concessies doen. Niet half-half, nee, vól die richting ingaan. Een frisse wind kan heel goed werken. Johan Cruijff heb ik anderhalve week geleden nog vier uur op De Toekomst gesproken. Met hem en met Dennis Bergkamp en Wim Jonk hebben we gepraat. De selectie van volgend seizoen kwam onder meer aan bod. Nee, ik heb Danny Blind en Martin Sturkenboom niet verdedigd. Nu we een weg zijn ingeslagen, moet je hem de kans geven”, besloot de keuzeheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *