Dario Cvitanich tekent voor drie seizoenen bij Olympique Nice

Dario Cvitanich en Ajax zijn na een ongelukkig huwelijk van elkaar verlost. De Telegraaf meldt dat de Argentijnse spits vandaag medisch gekeurd wordt bij het France Nice. Als die laatste vouwen zijn glad gestreken, tekent Cvitanich een driejarig contract.

Cvitanich kwam in 2008 van Banfield waar hij werd overgenomen door Ajax voor zo’n 7,5 miljoen euro. De spits tekende voor vijf seizoenen, maar kwam daarin maar 41 wedstrijden binnen de lijnen. Een slecht gemiddelde had hij niet met 27 doelpunten en dus een moyenne van 0,65 per wedstrijd.

Via uitleenperiodes bij het Mexicaanse Pachuca en het Argentijnse Boca Juniors hoopt Cvitanich zijn carrière nu voort te zetten in Frankrijk. Ajax en Nice zijn al een kleine transfersom overeengekomen en zelf is de aanvaller ook rond. Cvitanich is bij een definitieve transfer al de twaalfde speler die vertrekt uit Amsterdam. Jan Vertonghen, Jeroen Verhoeven, Mounir el Hamdaoui, Dmitry Bulykin, Rodney Sneijder, Nicolas Lodeiro, Ismaïl Aissati, Bruno Silva, Florian Jozefzoon, Marco Bizot en André Ooijer trokken de deur van de Arena al achter zich dicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *