Cuenca: ‘Trots om deel uit te maken van Ajax-familie’

Isaac Cuenca heeft zondag voet gezet op Nederlandse bodem. De aanvaller van FC Barcelona, die het komende halfjaar op huurbasis uitkomt voor Ajax, kijkt uit naar zijn periode in de Eredivisie.

“Ik ben er trots op deel te mogen uitmaken van de Ajax-familie”, sprak Cuenca vlak na aankomst tegen De Telegraaf. De 21-jarige vleugelaar speelde vorig seizoen nog zestien keer in de hoofdmacht, deze jaargang zat een knieblessure hem dwars. Sinds die kwetsuur kwam hij niet meer in actie.

“Ik ben heel blij om hier te zijn”, aldus Cuenca. “Ik kon naar veel andere clubs, maar Ajax speelt 4-3-3, op een manier die aan FC Barcelona doet denken. De filosofie is hetzelfde. En de aanwezigheid van de oud-FC Barcelona-spelers Frank de Boer en Marc Overmars speelde een grote rol. Zij kenden me goed en wilden me heel graag huren.”

Veel Nederlanders zullen de Spanjaard nog niet goed kennen. “Ik ben een buitenspeler, die ervan houdt tegen de zijlijn aan te staan en aan de linker- en rechterkant kan spelen”, omschrijft hij zichzelf. “Mensen zeggen dat er veel dreiging uitgaat van mijn passeerbewegingen en dat ik redelijk doeltreffend ben voor de goal.”

Cuenca was bij aankomst al op de hoogte van de uitslag bij VVV-Venlo – Ajax. “0-3. En ik begreep dat we goed hebben gespeeld. Het verschil met ‘Eindhoven’ blijft drie punten. Ik hoop komend weekeinde al te spelen, maar dat is een beslissing van de coach. Nu moet ik laten zien honderd procent fit te zijn. Ik voel me gezond en sterk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *