AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Cruijff: ‘In Mexico mag ik tenminste gelijk aan de slag’

Johan Cruijff gaat de Mexicaanse club Chivas Guadalajara helpen en de club door middel van zijn aanpak proberen weer terug op de rails te krijgen. De Amsterdammer is van plan daar dezelfde strategie door te voeren als bij Ajax, maar: ”Hier mag ik tenminste gelijk aan de slag.”

“Dit is een volkomen andere situatie dan bij Ajax’”, aldus Cruijff tijdens de presentatie in Guadelajara. “Als voorzitter Jorge Vergara hier iets wil, gebeurt het. Morgen kan ik al beginnen. Bij Ajax kun je iets afspreken maar moet je vervolgens eerst nóg zes gevechten leveren.”

“Een ploeg die vorig jaar nog kampioen werd, kan niet opeens het voetballen hebben verleerd”, ging de legendarische nummer veertien van Ajax verder. “Dan zijn er andere zaken die kennelijk niet goed gaan. Dat gaan we de komende tijd uitzoeken.”

“Hij is de beste trainer ter wereld. Precies de juiste persoon. Zo iemand vinden we in ons eigen land niet”, zo stak voorzitter Jorge Vergara zijn lof niet onder stoelen of banken. Ignacio Ambriz, de coach van de Mexicaanse ploeg, reageerde minder enthousiast. ”Hij is heus geen tovenaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *