Conflict met trainer brengt Cvitanich weer terug bij Ajax

Darío Cvitanich zal zich eerdaags melden bij Ajax. De 28-jarige aanvaller werd afgelopen seizoen verhuurd aan Boca Juniors en leek daar te blijven. Een conflict met zijn trainer heeft er echter voor gezorgd dat Cvitanich toch niet in Argentinië blijft. Hij keert terug naar Amsterdam en zal volgens De Telegraaf aansluiten bij de selectie van Frank de Boer.

Cvitanich, die zich in augustus vorig jaar meldde bij Boca, zou woensdag nog in actie komen in de finale van de Copa Libertadores. Een akkefietje met coach Julio Falcioni gooit nu echter roet in het eten. De spits uitte zijn onvrede na een wissel en dat werd hem niet in dank afgenomen. Omdat de verhuur op 1 juli afliep, maakte Ajax de afspraak dat Boca een maand extra salaris voor zijn rekening zou nemen, maar de Argentijnen zien daar nu vanaf.

De ochtendkrant weet verder dat Boca de optie tot koop op Cvitanich nu vrijwel zeker niet zal lichten. Afgesproken was dat de Argentijnen in vier termijnen een transfersom voor de aanvaller zouden overmaken. Cvitanich kwam in 2008 over van Banfield naar Ajax en deed het in zijn debuutjaar niet slecht: hij scoorde negen keer in achttien duels. Het seizoen erop was het vier keer raak in zes wedstrijden, maar toch kon hij niet blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *