Clubs boos om werkwijze van Ajax

Naast PSV zijn meer Eredivisieclubs boos over de manier waarop Ajax de laatste weken te werk gaat. Jonge talenten worden overal weggeplukt en dat schiet bij de ‘slachtoffers’ in het verkeerde keelgat.

In De Volkskrant doet Foeke Booy zijn zegje. Bij FC Utrecht zagen ze Ajax snel handelen en daardoor vertrekken Ché Nunnely (13) en Guido Janssen (15) naar Amsterdam. ‘Ik stel voor dat we van elkaars jongens afblijven tot ze 16 zijn’, stelt Booy, die pleit voor een hogere opleidingsvergoeding. Deze ligt nu op 12.500 euro per jaar.

‘De contacten zijn niet correct verlopen. De jongens zijn eerder benaderd dan afgesproken. Als het goed is, belt een hoofd opleidingen eerst met zijn collega. Bij ons wist Henny Lee van niets. Ajax pretendeert zo’n goede opleiding te hebben, maar ze lopen alleen te shoppen. Ze hebben maling aan alles en slaan afspraken in de wind. Als je ze daarop aanspreekt, weten ze niet waarover je het hebt. Of ze vaardigen naar een regulier overleg een coördinator van de onderbouw af’, gaat de technisch directeur van Utrecht verder.

Bij AZ zijn ze ook allerminst tevreden over de gang van zaken. Earnest Stewart zag Gino van Kessel en Ezra Walian vertrekken en ook de technische man bij de Alkmaarders spreekt over een ‘verkeerde manier van zaken doen’. ‘Ook de transfer van Walian is niet netjes gegaan. Ik heb nog geprobeerd hem te behouden, maar dat had geen zin meer. Het is goed als we in breed gremium over de problematiek spreken, want die gaat het hele betaald voetbal aan.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *