‘Christian Eriksen komt nooit op topniveau in de Ererdivisie’

René Meulensteen werkt al sinds 2008 met het elftal van Manchester United. De relatief onbekende Nederlander geeft veldtrainingen en bereidt de spelers voor op tactisch gebied. Meulensteen denkt dat de overwinning van Ajax op Manchester City in de Champions League slechts op toeval berustte.

‘Het probleem is dat Ajax veel te weinig wedstrijden op topniveau speelt. Spelers passen zich toch aan aan het niveau waar ze spelen’, legt de veldtrainer uit aan Voetbal International. ‘Ik had al voorspeld dat Ajax enkele punten tegen City zou kunnen halen. Om de simpele reden dat die ploeg bij balverlies geen druk zet. Wanneer Ajax met voldoende lef speelt kun je zo’n topploeg incidenteel pijn doen.’

Frank de Boer wil een hoger niveau op trainingen nabootsen, maar volgens Meulensteen is het onbegonnen werk. ‘Voor een hoog niveau heb je topspelers nodig. Dan wordt het niveau op de training pas hoger en kan iedereen zich daaraan optrekken.

Ook denkt de trainer dat Ajacied Christian Eriksen niet tot zijn recht komt in de Eredivisie: ‘Hij zal die potentie pas gaan gebruiken wanneer hij voortdurend geconfronteerd wordt met dat topniveau. Het is een nobel streven van Frank de Boer, maar ik denk dat Nederland de slag al heeft gemist. De kwaliteit is steeds minder geworden’, aldus Meulensteen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *