‘Christian Eriksen kan een hele grote speler worden’

Trainer Frank de Boer van Ajax mopperde de afgelopen weken een beetje op Christian Eriksen. Dat deed hij echter vooral omdat hij onder de indruk is van de kwaliteiten van de spelmaker.

Eriksen haalde dit seizoen zijn normale niveau echter nog niet en dat zinde De Boer niet. “Natuurlijk is hij pas twintig jaar”, beseft de oefenmeester. “Maar hij moet wel altijd minimaal een zeven scoren. Ook in topduels moet hij vaker beslissend zijn.”

Uitgerekend zaterdag in de topper tegen FC Twente kreeg De Boer direct zijn zin. Hij veerde met gebalde vuisten op toen Eriksen de winnende treffer maakte (1-0). “Ik weet wat hij kan”, zei De Boer. “Hij kan een heel grote voetballer worden. Ook al is Christian nog jong, het team moet zich nu al aan hem kunnen vasthouden.

“Dat gebeurde tijdens deze wedstrijd. Maar de bedoeling is dat het vaker gaat gebeuren. De ontwikkeling van een jonge speler gaat met vallen en opstaan. Eriksen is pas twintig jaar, maar geen talent meer. Hij moet nu de volgende stap maken en iedere week belangrijk zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *