Burgemeester Alkmaar wil verbod op AZ – Ajax

Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar heeft de KNVB per brief gevraagd of er een verbod kan komen op het duel AZ – Ajax van 17 maart. De wedstrijd stond op half één, ging na overleg naar half drie, maar daar is Bruinooge het niet mee eens.

Volgens Bruinooge is het nieuwe aanvangstijdstip niet gewenst in verband met de openbare veiligheid in Alkmaar. Of de KNVB ingaat op de smeekbede van Bruinooge is de vraag, omdat de voetbalbond net enkele weken geleden de wedstrijd verplaatste naar later in de middag.

‘De KNVB heeft ons in december een voorstel gedaan voor de wedstrijden na de winterstop en daar zat ook AZ – Ajax bij’, verklaart Bruinooge aan RTV Noord-Holland. ‘De KNVB heeft toen zelf voorgesteld om om half één te gaan beginnen en dat vonden wij prima. Om half één kan ik namelijk politie inzetten en niemand de stad inlaten en zo een risicowedstrijd veranderen in een verminderende risicowedstrijden. Dat scheelt mij honderd politiekrachten en die wil ik graag op andere plaatsen gebruiken.’

Volgens Bruinooge is er met AZ niet gecommuniceerd over een verandering in aanvangstijd. ‘Nee, ik weet niet waarom dat is veranderd. De voetbalcoördinator moest dat in de VI lezen en ik ga als burgemeester wel over de veiligheid. Ik heb een brief geschreven dat we dit niet gaan doen en dat ze de wedstrijd terug moeten draaien naar half één.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *