AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Bulykin: ‘Op de training uitvechten wie de beste is’

Dmitry Bulykin legt zich bij Ajax niet zonder slag of stoot neer bij zijn rol als pinchhitter. De bonkige Rus wil na de winterstop een basisplaats proberen te veroveren, zegt hij in een uitgebreid interview op de website van de Amsterdamse club.

“Ik ben een ander type dan Kolbeinn Sigthórsson en de andere spitsen in de selectie, dat is duidelijk”, weet hij. “Ik denk dat er nog genoeg wedstrijden komen waarin ik mijn waarde kan bewijzen, als pinchhitter maar liever als basisspeler. Als straks iedereen weer fit is, moeten we op de trainingen uitvechten wie de beste is. Maar we hebben de komende maanden iedereen hard nodig om onze doelen te halen.”

Bulykin kwam eind augustus naar Amsterdam. Hij is afkomstig van Anderlecht, maar speelde vorig seizoen voor ADO Den Haag. In de Hofstad nam niet iedereen hem zijn overstap naar Ajax in dank af. “Natuurlijk weet ik dat er een bepaalde spanning bestaat tussen de twee clubs, dat heb ik vorig seizoen wel gemerkt. Ik respecteer ook de sentimenten bij de supporters, maar zo is het leven. Iedereen maakt zijn keuzes. Ik heb voor Ajax gekozen, voor voetbal op een hoger niveau, in de Champions League.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *