AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Braziliaanse Ajax-supporter heeft tijd van zijn leven

Dat Ajax veel fans in Brazilië heeft, is deze week al vele malen gebleken. Vrijdagmiddag kwam Lucas Strabko zijn helden opzoeken. De 16-jarige inwoner van São Paulo ging met alle spelers op de foto en kreeg bovendien een origineel wedstrijdshirt en twee kaartjes voor de oefenwedstrijd tegen Palmeiras.

Waar een mailwisseling met de teammanager van Ajax al niet toe kan leiden. Toen Lucas Strabko van het bezoek van Ajax aan zijn land hoorde, trok hij direct de stoute schoenen aan en stuurde een mail naar Amsterdam. De Paulista had uiteraard nooit durven dromen dat zijn mail tot een soort meet & greet de luxe zou leiden.

Na een telefoontje tussen Amsterdam en São Paulo was het geregeld. Lucas zou na de laatste training van Ajax in Brazilië zijn helden ontmoeten. De Braziliaanse student blijkt vooral een fan van Christian Eriksen. ,,Hij heeft een geweldige toekomst voor zich. Ik denk dat hij ooit een van de beste spelers van de wereld zal worden. Eriksen is echt een typische Ajax-speler; slim, snel en technisch vaardig.”

De Braziliaan met Russische opa volgt de verrichtingen van Ajax sinds 2008. ,,Het begon allemaal met Ajax – Feyenoord. Toen ik die wedstrijd op ESPN Brazil zag was ik meteen verkocht. Het was liefde op het eerste gezicht. Ajax won die dag met 3-0 en Klaas Jan Huntelaar scoorde twee keer. Sindsdien heb ik bijna geen wedstrijd meer gemist. Iedere zondagochtend kijk ik hier in São Paulo naar de Eredivisie. De rest van de week kijk ik iedere dag naar de video’s van Ajax TV op de website van Ajax.”

Vlak voordat de spelers het trainingsveld verlaten geeft teammanager David Endt de Ajax-fan een shirt en twee kaartjes voor Palmeiras – Ajax. Lucas kan het gebaar van zijn favoriete club uiteraard waarderen. ,,En dan ben ik morgen ook nog eens jarig. Een mooier cadeau had ik me niet kunnen wensen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *