‘Borussia Dortmund sjoemelt met kaartverkoop Ajax’

Borussia Dortmund heeft er tot op heden weinig aan gedaan om een goede sfeer tussen de eigen club en Ajax te creëren in aanloop naar het eerste duel in de poulefase van de Champions League. De Duitsers hebben zich namelijk twee maal onfatsoenlijk opgesteld tijdens de kaartverkoop.

Aanvankelijk zouden de 3300 fans van Ajax die de wedstrijd zullen bezoeken immers plaats mogen nemen achter één van de doelen in het stadion. Dat bedong een Ajaxdelegatie in gesprek met de Duitsers. Handen werden geschud en de Ajaxdelegatie stapte terug in de auto naar huis, toen Dortmund naderhand plotseling contact zocht en meedeelde dat de Ajacieden toch in het normale uitvak in de hoek worden geplaatst. Dit betekende een grote teleurstelling voor de Ajax-aanhang, die zo minder waar voor zijn geld krijgt.

Kort daarop beging Dortmund opnieuw een flater ten koste van Ajax. Doordat de aanhang van Ajax nu in het normale uitvak plaats zal nemen, in plaats van achter een doel, zal er geen buffer van lege stoelen meer nodig zijn om de uitsupporters van de thuissupporters te scheiden. Dit betekent 1500 extra zitplaatsen voor Dortmund om in de verkoop te kunnen gooien. Op de clubwebsite van de Duitse ploeg meldt men nu dat Ajax 1500 kaarten niet verkocht heeft kunnen krijgen, waardoor men 1500 extra kaarten kan verkopen. Een pure leugen dus ten koste van Ajax, aangezien die kaarten door handelen van Dortmund zelf vrijgekomen zijn.

Ajax en Borussia Dortmund treffen elkaar dinsdagavond om 20:45 uur in de Champions League. De twee ploegen zitten daarnaast ook in de poule met Real Madrid en Manchester City.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *