AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Blind: ‘Morten Olsen is onterecht ontslagen bij Ajax’

Danny Blind baalt nog altijd van de manier waarop Morten Olsen in het seizoen 1998/1999 werd ontslagen als clubtrainer van Ajax. Olsen, de huidige bondscoach van Denemarken, werd na een slepend conflict met Frank en Ronald de Boer weggestuurd bij de club waarmee hij een seizoen ervoor nog prima had gepresteerd.

‘Dat ontslag vind ik tot op de dag van vandaag onterecht’, aldus toenmalig aanvoerder Danny Blind. ‘Iedereen had ons elftal van 95/96 nog in hun hoofd. Ajax had toen met Van der Sar, de gebroeders De Boer, Litmanen en mijzelf nog het geraamte staan van het succeselftal uit de middenjaren negentig. Olsen zorgde voor een aantal goede versterkingen door spelers als Arveladze en Laudrup aan te trekken. In het eerste seizoen van Olsen speelden we erg goed. We pakten de dubbel en scoorden 112 doelpunten in de eredivisie. Het is een knappe prestatie om een elftal zo te renoveren’, vervolgt Blind tegenover De Telegraaf

‘Het opvolgende seizoen werd een drama. De transferperikelen rondom de gebroeders de Boer zorgde voor een vervelende sfeer in ons elftal. Ze waren uit op een transfer en die vervelende situatie heeft maanden geduurd. Dat Olsen hierdoor al voor de winterstop werd ontslagen, vind ik nog altijd verschrikkelijk’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *