‘Belgische sensatie wil transfer naar Ajax maken’

De Zuid-Afrikaan Ayanda Patosi is dit seizoen bezig aan zijn definitieve doorbraak in de Belgische Jupiler Pro League. De 20-jarige middenvelder tekende onlangs een nieuw contract bij het Belgische KSC Lokeren en zat inmiddels al eens bij de nationale selectie van zijn land. Tot een debuut kwam het echter nog niet.

Zijn goede vorm in België wekte inmiddels ook de interesse van andere ploegen. Tegenover de BBC laat hij echter weten wel iets te voelen voor een overstap naar Ajax, waar ook zijn landgenoot Thulani Serero zijn brood verdient. “Ik weet niet of er veel interesse is, maar ik hoop uiteindelijk in een grotere competitie te kunnen spelen. Op dit moment zou ik het liefst voor Ajax uitkomen, zodat ik me op een hoger niveau kan testen in Nederland. Ooit hoop ik dan ook in Spanje te mogen voetballen.”

Patosi kwam inmiddels tot 44 wedstrijden in dienst van Lokeren. Daarin was hij achtmaal trefzeker. Door een blessure moest de middenvelder het debuut voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika nog even uitstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *