Belgische derdeklasser gaat samenwerken met Ajax

De Belgische derdeklasser KVW Zaventem gaat samenwerken met landskampioen Ajax. Zaventem wil haar jeugdopleiding optimaliseren en gaat volgens de stijl van Ajax werken, zo meldt Zaventem op de officiële website.

“Om ons te documenteren hebben we de vraag gesteld aan ‘het’ voorbeeld van jeugdopleiding over de ganse wereld, namelijk Ajax Amsterdam”, zo valt te lezen op de website van KVW Zaventem. “Verwonderlijk snel werd de club uitgenodigd door de Ajax Academie. Tijdens een bezoek aan het Ajax-opleidingscentrum de Toekomst kregen we de kans om verschillende jeugdtrainers te ontmoeten (Grim, Anastasiou, Trustfull, Kreek…..).”

Dat was echter niet alles. “We kregen een volledige presentatie van hun opleidingsplan per leeftijd. Het was voor KVW Zaventem snel duidelijk tot we tot een samenwerking konden komen met de kampioen van Nederland.”

Zaventem is dan ook zeer blij met de soort van samenwerking met Ajax. “We zijn dan ook trots te kunnen melden dat KVW Zaventem als eerste amateurclub in Belgie zijn spelers gaat opleiden op dezelfde manier met dezelfde leerlijn als dat in Ajax gebeurd. Natuurlijk zijn we er dan ook van overtuigd dat onze spelers en de club daar op termijn de vruchten van zullen plukken”, aldus de verklaring op de site van Zaventem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *