‘Belgie heeft meer potentie dan Nederland’

Toby Alderweireld ziet in het huidige Belgische nationale elftal meer potentie dan in het Nederlands elftal. Dat vertelde de verdediger van Ajax, die ook lovend over een aantal spelers van de Rode Duivels sprak, woensdag op de officiële website van zijn werkgever.

“Dat kun je wel met Nederland vergelijken”, aldus de Belgische mandekker. “Ik denk ook dat we meer potentie hebben dan Nederland, maar dat betekent niet dat je er al bent. Desondanks ziet het er positief uit. Vooral als je kijkt naar onze gemiddelde leeftijd. Die ligt denk ik op 25 jaar.”

“Vincent Kompany (Manchester City) en Thomas Vermaelen (Arsenal) zijn, na Daniel Van Buyten (Bayern München), met hun 26 jaar onze meest ervaren spelers”, vervolgde Alderweireld zijn verhaal. “Verder hebben we talenten als Eden Hazard (Chelsea), Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg) en Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur).”

Ook over bondscoach Marc Wilmots is Aldeweireld zeer te spreken. “Ik denk dat hij een heel goede trainer is, die ook een goede balans heeft gevonden tussen Vlamingen en Walen. Hij spreekt beide talen en dwingt heel veel respect af bij de spelers. Kijk, Hazard en Kompany kun je weinig meer bijbrengen op technisch gebied, maar wel qua coaching en dat ontbrak er bij ons nog wel eens aan”, zo besloot de 23-jarige speler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *