Beerens: ‘Ik ben onder de indruk van Ajax’

ajaxreportsWoensdag wordt de halvefinale in de KNVB-beker gespeeld. AZ en Ajax staan tegen over elkaar. AZ kan revancheren. Vorig jaar blokkeerde Heracles Almelo de Alkmaarders. Met winst op Ajax kan AZ een plek in de finale verzilveren.

Roy Beerens kijkt terug op het seizoen waar hij nog bij sc Heerenveen speelde. Destijds wonnen de Friezen de KNVB-beker. “We wonnen de halve finale van FC Volendam, dat een ronde eerder Ajax had verslagen. Volgens mij bereikten we dat jaar vrij eenvoudig de finale. We kregen in de eerdere rondes maar één doelpunt tegen. Alleen de finale was lastiger. Uiteindelijk waren er penalty’s voor nodig om FC Twente te verslaan.”

Dat AZ dit seizoen ondermaats presteert weet Beerens maar al te goed. Hij is niet tevreden over de huidige positie in de Eredivisie. De beker winnen, zou daar verandering in kunnen brengen. “Vorig seizoen draaiden we nog volop bovenin mee, waren we zelfs tot april nog actief in de Europa League. Nu staan we in de Eredivisie op een plek waar we niet horen te staan. Dan kan zo’n bekerfinale het seizoen weer helemaal redden.”

De spits is ook onder de indruk van Ajax, dat haar hoofd bovenwater houdt in een overvol spelschema. “Eigenlijk wel, ja. Laten we hopen dat het net zoals vorig seizoen loopt. Dat wij nu als fitste ploeg aan het langste eind trekken. Toch ben ik wel onder de indruk van Ajax. Ze lijken in elke competitie vol gas te geven. Wij gaan geen cadeautjes krijgen in de ArenA.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *