Barca geeft vandaag duidelijkheid over huurlingen naar Ajax

Ajax zou serieus geïnteresseerd zijn in drie van de grootste talenten uit de opleiding van Barcelona. Isaac Cuenca, Cristian Tello en Gerard Deulofeu zouden op het lijstje staan. Ajax hoopt binnenkort de 20-jarige verdediger Marc Muniesa, uitkomend voor Barcelona B, voor een seizoen te huren van de Catalanen. Volgens El Mundo Deportivo wil de club het daar niet bij laten. Geïnspireerd door Barcelona-coryfee Johan Cruijff wil de Amsterdamse clubleiding de drie paradepaardjes van La Masia op huurbasis naar de Arena halen.

De 21-jarige Isaac Cuenca en de 20-jarige Tello maakten het afgelopen seizoen grote indruk op de linkerflank van Barcelona. De beide buitenspelers concurreerden met Pedro om een basisplaats. De sierlijke Cuenca staat bekend om zijn verfijnde techniek en goede inzicht, de razendsnelle Tello zorgt voor meer dreiging in de diepte.

Het grootste talent van Barcelona zou echter de 19-jarige Gerard Deulofeu zijn. Pep Guardiola haalde hem toen hij zeventien was al bij het eerste elftal en er wordt gefluisterd dat Deulofeu intern als het grootste talent sinds Lionel Messi te boek staat bij de Catalanen. Zondag werd Deulofeu met Spanje Onder-19 Wereldkampioen. Dinsdag, oftewel vandaag, zal technisch directeur Zubizarreta meer bekend maken over het eventueel verkopen of verhuren van spelers aan Ajax.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *