Babel: ‘Terugkeer naar Ajax zeker geen stap achteruit’

Ryan Babel keert na zes jaar terug bij Ajax. De aanvaller verkaste in 2006 voor ruim zeventien miljoen euro naar Liverpool, maar wist in het buitenland nooit zijn potentie waar te maken. Met een terugkeer in Amsterdam hoopt hij zich opnieuw in de kijker te spelen bij de Europese top.

“Sommigen zullen mijn eenjarige contract bij Ajax na Liverpool en Hoffenheim als een degradatie zien, maar ik niet”, zei een blije Babel. “Ik zie het na een moeilijke periode als een stap vooruit, als dé kans om mijn carrière nieuw leven in te blazen. En dat ga ik doen.”

Om bij Ajax een contract te kunnen tekenen besloot Babel zijn huidige verbintenis bij het Duitse 1899 Hoffenheim af te kopen. “Ik weet dat dit niet heel normaal is. Maar soms moet je een grote beslissing nemen om zaken te keren. Ik ben een realist, kijk altijd heel goed wat het beste voor me is.”

“Als ik het andere, financieel veel aantrekkelijkere pad had bewandeld, had het veel langer geduurd voor ik weer aan de Europese top mocht ruiken. Door deze investering in mezelf sta ik weer op het podium om me te profileren. Als ik daarin slaag, help ik Ajax en snijdt het mes aan twee kanten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *