Assaidi: ‘Verhalen over salaris zijn onzin’

Oussama Assaidi ontkent dat hij voor minder dan 1,6 miljoen euro per jaar niet bij Ajax aan de slag wil. De aanvaller van sc Heerenveen zou volgens Voetbal International zijn neus hebben opgehaald voor een voorstel van 1,1 miljoen euro op jaarbasis en een half miljoen euro meer eisen.

De Marokkaans international benadrukt dat de berichtgeving niet op waarheid berust. ‘Het zijn allemaal onzin verhalen’, vertelt Assaidi woensdag in het Algemeen Dagblad. ‘Dat is echt niet waar. Als ik voor het geld had gekozen, was ik wel naar het buitenland gegaan. Ik wil echter niet naar het buitenland, maar bij mijn familie in Amsterdam blijven. Ik heb nooit een geheim gemaakt van mijn wens om voor Ajax te voetballen en nog steeds hoop ik dat het doorgaat.’

‘Al die verhalen, er klopt niets van. Het vervelende is: alle media nemen het over en iedereen denkt dat ze waar zijn. Ik weet toch wat er in Nederland en in het buitenland wordt verdiend. Voor het geld doe ik het niet. Mijn zaakwaarnemer is bezig met Ajax. Ik hoop dat ze eruit komen. Ik wil nog steeds naar Amsterdam.’

‘We zijn nog steeds in gesprek, de transfer is zeker nog niet afgeketst’, benadrukt Assaidi, die in het Abe Lenstra Stadion nog een contract voor een jaar heeft. Uit de eerste aanbieding van Ajax sprak wel onvoldoende waardering, zo claimde zaakwaarnemer Mino Raiola al eerder. ‘Op deze manier is de kans op een akkoord tussen Ajax en Assaidi klein. Het verschil tussen vraag en aanbod is te groot op dit moment. Bovendien zijn er ook clubs uit het buitenland geïnteresseerd in Oussama.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *