Alfons Groenendijk nieuwe trainer van Ajax A1

Alfons Groenendijk is de nieuwe trainer van de A1 van Ajax. De oud-speler van de Amsterdamse club volgt Fred Grim op, die onlangs hoofdcoach werd bij Almere City. Groenendijk zat zonder club sinds hij afgelopen zomer vertrok bij FC Den Bosch.

“Ik kan me indenken dat sommige mensen het verrassend zullen vinden dat ik er nu voor kies om weer trainer van een jeugdelftal te worden”, zegt Groenendijk op de website van Sport Promotion, zijn management. “Je bent toch drie jaar hoofdcoach geweest in het betaalde voetbal. Ik had dit waarschijnlijk ook bij geen enkele andere club in Nederland gedaan. Maar Ajax is Ajax. De jeugdopleiding staat internationaal in hoog aanzien. En ik moet bekennen dat de band met Ajax altijd is blijven bestaan.”

“Sinds ik ben vertrokken heb ik altijd contact gehouden met de club. En werkte ik door in dezelfde technische visie. Daarom zie ik mijn terugkeer zelf niet als verrassend. Maar misschien wel als iets logisch”, aldus de coach (48), die FC Den Bosch vorig seizoen bijna naar de Eredivisie bracht. De ploeg kwam één doelpunt tekort voor promotie. Daarvoor werkte Groenendijk ook enige tijd als hoofdtrainer bij Willem II.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *