AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Alderweireld wil nog zeker twee jaar bij Ajax blijven

Net als zijn landgenoot Jan Vertonghen wordt Toby Alderweireld de laatste weken veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. Met name Newcastle United zou interesse hebben, maar zit de verdediger hier nu wel op te wachten?

Nee, zegt de Ajacied resoluut in het Belgische tijdschrift Passie voor Voetbal. ‘Ik heb hier nog genoeg te leren. Het zou dom zijn om nu al weg te gaan. Daar is het nog veel te vroeg voor en je moet de juiste leeftijd hebben. Ik ben pas net 23. Ik heb wel eens gezegd, dat ik de route die Thomas Vermaelen heeft afgelegd ideaal vind. Thomas speelde 6 seizoenen in Ajax 1 en vertrok pas in 2009 naar Arsenal’, aldus Alderweireld, die tot op heden 3,5 seizoenen in het eerste elftal van Ajax speelde.

Geloof
In de ‘Oranje Special’ van Passie voor Voetbal gaat Alderweireld diep in op zijn geloof. Zo siert op zijn arm een tatoeage van een schilderij van Michelangelo, een afbeelding van God. ‘Hij heeft God geschilderd zoals hij hem zich inbeeldde. Dat beeld had ik ook altijd. Het is een uiting van mijn geloof. Daar loop ik niet mee te koop, maar ik schaam me er ook niet voor. Ik weet ook niet of tatoeages de juiste manier zijn om mijn geloof te tonen, want in de bijbel staat dat je lichaam rein moet blijven. Clean.’

Alderweireld, die door het blad ‘Holy Toby’ wordt genoemd, is het overigens niet altijd eens met hetgeen in de bijbel staat verwoord, zo zegt hij. ‘Al probeer ik hem wel te lezen en te begrijpen. Maar ik geloof op mijn manier. Ik wil een goed mens zijn en daar doe ik mijn best voor. Ik ben geen geen heilige Antonius, maar ik doe mensen niet aan wat ik zelf ook niet zou willen dat ze me aandoen.’

Doorzetter
‘Ik wil mensen helpen en kan ook moeilijk nee zeggen’, vervolgt Alderweireld. ‘En zég ik eens nee, dan heb ik daar dagenlang last van. Dat zit in mij. Ik wil zo eerlijk mogelijk zijn, ook al gaat het niet altijd. Op het veld? Nou, schelden en schoppen doe ik niet. Ik word niet zo heel snel boos en ben geen vechtersbaas in de zin van ‘daar ga ik iemand op zijn bek slaan’. Dat machogedoe zit niet in mij. Ik ben een knokker, maar dan in de zin van een doorzetter.’

Alderweireld speelde in 3,5 seizoen tot op heden reeds 145 wedstrijden voor Ajax en maakte hierin 15 treffers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *