AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Alderweireld wil competitie met Nederlandse en Belgische top

Toby Alderweireld zou graag spelen in een BeNeliga, waarin zowel de Nederlandse als de Belgische top speelt. De verdediger denkt dat het niveau van die competitie hoger zou liggen dan nu het geval is in de huidige Eredivisie het geval is.

“Stel dat je ieder seizoen naar Anderlecht, Standard Luik, RC Genk en Club Brugge moet, dat is toch uitdagender dan, met alle respect, voor de vierde keer naar RKC”, zegt de Belg dinsdag in het magazine NUsport. “Sclessin (het stadion van Luik, red.) is zo’n andere beleving dan het Mandemakers stadion. Dit is mijn derde seizoen en straks heb je die kleinere Nederlandse stadions wel een keer gezien.”

Alderweireld doet de uitspraken naar aanleiding van een vraag over zijn toekomst. Hij wil zijn huidige club Ajax niet verlaten voor iets lagers dan het hoogste. “Ik wil graag voor de top gaan. Of iets eronder. Arsenal, Tottenham; schitterende clubs.” Zo’n club zou komende zomer echter wel in de wachtrij komen te staan. Een vertrek uit Amsterdam staat namelijk nog niet in de planning. “Het is nog niet verstandig om te gaan. Ik moet me zeker nog een jaar doorontwikkelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *