Alderweireld hoopt op aanblijven van Janssen

Toby Alderweireld heeft zich uitgelaten over de transferperikelen rondom Theo Janssen. De verdediger van Ajax is bang dat de ervaren middenvelder terugkeert naar zijn oude liefde Vitesse. De Arnhemmers polsten onlangs of de spelverdeler openstond voor een terugkeer.

Omdat Janssen momenteel de enige dertiger is bij Ajax, zouden er te weinig leiders zijn. “We moesten de Johan Cruijff Schaal de vorige twee keer aan FC Twente laten en toen hoorde ik niemand over leiderschap”, is Alderweireld van mening. “Ik denk dat er teveel aandacht aan wordt gegeven. Er staan spelers op en de rollen worden anders ingevuld, maar niet slechter, denk ik.”

Desondanks hoopt de mandekker dat Janssen blijft. “Ik weet niet of Theo met Vitesse bezig is. Misschien in zijn hoofd, maar niet dat wij merken. Laat ik het zo zeggen: Theo wil gewoon winnen. Dat zie je aan het duel met PSV’er Mark van Bommel in de slotfase. Theo zegt er heel weinig over, laat er niets over los. Bijna niks. Ik weet niet of hij weggaat.”

“Theo is een speler met specifieke kwaliteiten. Als hij de bal heeft, kan hij hem overal neerleggen. Maar we geven Theo te weinig opties om iets met de bal te doen. Als Siem de Jong de bal goed aanneemt uit die lange pass, staat hij alleen voor de keeper. Theo heb ik er graag bij, ik zou het vervelend vinden als hij weggaat”, besloot Alderweireld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *