‘Ajax zorgt voor enorme Zweedse rel’

Ajax heeft met de belangstelling voor Tobias Sana onbedoeld voor een Zweedse rel gezorgd. Het is echter niet het gedrag van de Amsterdammers dat ter discussie staat.

De hoofdsponsor van IFK Göteborg, de club van Sana, reageert woedend. De aanvaller is het zoveelste talent dat vlak voor het einde van zijn contract lijkt te vertrekken. Göteborg is mede daardoor geen schim meer van de topclub die het was.

“Ik ben zo ongelooflijk boos”, begint de CEO van de hoofdsponsor, die de makelaars in de voetbalwereld haat. “Het gaat alleen maar om geld. Iedereen wil alleen maar zoveel mogelijk verdienen.”

“Zaakwaarnemers sturen de talenten al op jonge leeftijd Europa in en verzieken zo de ontwikkeling en carrieres van de spelers. We hadden grote talenten in de Onder 21 van Zweden, de een speelt nu in de Oekraine en van de ander hoor je ook niets meer.”

“Sana was een toekomstig speler van het nationale elftal van Zweden, waar de fans veel plezier van zouden hebben gehad. Nu komt hij bij het tweede elftal van een club als Ajax terecht. En dan wordt hij daarna naar Siberie gestuurd en heeft hij zijn miljoen binnen. Hij zou net zo goed een astronaut of effectenhandelaar kunnen zijn.”

De directeur neemt de 23-jarige Sana niet zoveel kwalijk. “Ik ben zeer geïrriteerd dat er niemand met het verstand is om Sana uit te leggen dat hij beter een paar jaar in Göteborg kan blijven om vervolgens als international en uitblinker voor een topcontract naar het buitenland te gaan.

“Niet om uit te gaan komen voor een tweede elftal om vervolgens bij een club in Siberie te belanden. Zaakwaarnemers leggen jeugdspelers op voetbalkampen al op hun 14 jaar vast, dat is kinderarbeid. Zaakwaarnemers zouden het Zweedse voetbal moeten versterken”, besluit de CEO van Goteborgs sponsor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *