Ajax zet hoofd jeugdscouting op non-actief

De clubleiding van Ajax heeft Hennie de Regt uit zijn functie gezet. De Regt was actief als hoofd jeugdscouting van de Amsterdamse voetbalclub.

Het functioneren van De Regt stond intern al langer ter discussie vanwege een schijnbaar moeizame werkrelatie met collega-scouts. Dat kwam mede aan het licht tijdens de arbitragezaak die hoofd scouting betaald voetbal Hans van der Zee anderhalf jaar geleden tegen de vorige clubleiding aanspande om zijn baan bij Ajax te kunnen behouden.

De Regt kwam in 1994 op voorspraak van toenmalig hoofd jeugdopleiding Co Adriaanse bij Ajax in dienst als jeugdtrainer. Daarna kreeg hij de amateurscouting onder zijn hoede. Met het vertrek van De Regt komt de functie van hoofd jeugdscouting te vervallen. Zijn taken worden voortaan in teamverband uitgevoerd door de scouts en de technisch managers van de jeugdopleiding, onder wie Wim Jonk en Michel Kreek.

Van der Zee blijft de betaald voetbalscouting leiden. Voor De Regt wordt een functie bij zusterclub Ajax Cape Town gezocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *