AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Ajax wint de strijd om Servisch toptalent (17)

Ajax heeft de strijd om Dejan Meleg gewonnen. In Amsterdam ligt een driejarig contract klaar voor de 17-jarige middenvelder. Daar moet de linkspoot echter wel wat voor doen.

De Telegraaf meldt dat Ajax tot zaterdag bekijkt of Meleg inderdaad het supertalent is. Zo ja, dan is een krabbel het enige wat rest. In Amsterdam wil men eerst zien of Meleg het niveau echt aan kan en of het niet blijft bij lovende woorden uit Servië.

Meleg zelf is blij met het waarschijnlijke contract bij Ajax. ‘Ajax is een grote club en staat erom bekend jonge spelers de kans te geven’, verklaart hij. Ajax betaalt slechts een paar ton opleidingsvergoeding omdat Meleg bij zijn club Vojdovina nog geen contract had.

Over het contract van drie jaar is al een mondeling akkoord dus het is volledig aan Meleg. De jongeling kwam zondag aan op Schiphol met zijn Nederlandse begeleider Winny Haatrecht en heeft dus een week voor een toekomst in Amsterdam.

Ajax hoopt met deze constructie oude fouten te voorkomen. In het verleden liet de club namelijk talenten als Mateo Kovacic, Dusan Tadic en Miralem Sulejmani gaan. Kovacic is volgens De Telegraaf nu dertien miljoen waard en het verhaal van Tadic en Sulejmani kennen we.

Wat wel meewerkt is het lijstje Europese topclubs dat Ajax aftroeft. Inter, Juventus, AC Milan, Arsenal, Borussia Dortmund, FC Basel en Club Brugge hadden de aanvallend ingestelde middenvelder graag zien komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *