‘Ajax wil hardere sancties tegen clubs met schulden’

Henri van der Aat, commercieel directeur van Ajax, is een groot voorstander om clubs harder aan te pakken die zich niet aan het nieuwe Financial Fair Play-concept houden. “Zij die niet voldoen aan de UEFA-eisen mogen niet meedoen aan Europees voetbal”, vertelde Van der Aat tegenover L’Equipe.

Afgelopen maand werden Europese clubs die schulden hadden openstaan voor het eerst gestraft. In totaal zijn er 23 clubs onthouden van het prijzengeld dat zij hebben verdiend in de eerste fase van de Champions League of Europa League.

Van der Aat ziet deze sanctie niet als de oplossing van het probleem. “We moeten hardere sancties doorvoeren”, zo stelt de bestuurder van de Amsterdam club. “Als je een club als Real Madrid laat weten dat zij hun premies niet uitbetaald krijgen, heeft dat geen effect.”

Naast de commercieel directeur van Ajax is Ian Ayre, clubdirecteur van Liverpool, ook voorstander om clubs met schulden harder aan te pakken. “Het omzeilen van de regels moet harder worden aangepakt”, zo sprak Ayre tegenover L’Equipe. Er worden grote bedragen gegenereerd met de verkoop van een stadionnaam. De clubdirecteur van Liverpool ziet dit als handige manier om aan de regelgeving van de UEFA te ontkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *