AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Ajax wil Eljero Elia in plaats van Luciano Narsingh’

Volgens het AD heeft Ajax voor de tweede maal haar interesse van Luciano Narsingh naar Eljero Elia verlegd. De Amsterdammers krijgen Narsingh maar niet losgeweekt bij SC Heerenveen en hopen Eljero Elia voor minder weg te kunnen halen bij het Italiaanse Juventus.

Afgelopen winterstop probeerde Ajax ook al om Narsingh weg te halen bij Heerenveen, maar destijds lukte het op de laatste transferdag niet om de speler en club te overtuigen van een overgang naar Amsterdam. Daarop klopte Ajax nog aan bij Juventus voor het huren van Elia, maar volgens de regels van de voetbalwereld mag een speler binnen één seizoen niet voor drie clubs uitkomen. Eerder dit seizoen kwam Elia reeds uit voor zowel HSV als Juve. Zodoende ging een transfer van ex-Ajacied Elia naar Ajax niet door.

Narsingh, de man met de meeste assists van de Eredivisie (twintig stuks), staat ook in de belangstelling van PSV en heeft dus niet te klagen. Ajax op haar beurt ziet Narsingh niet als de enige optie voor de aanval en denkt volgens het Algemeen Dagblad ook aan het halen van Elia. De buitenspeler kwijnt op dit moment weg bij Juventus, waar hij de bank en tribune warmhoudt en amper mee mag doen in Serie A-wedstrijden.

In de competitie kwam de 25-jarige Elia dit seizoen slechts 95 minuten in actie; afgelopen zondag deed hij voor het eerst sinds zes weken weer eens mee en mocht hij bij een 4-0 voorsprong nog ruim twintig minuten meedoen van trainer Antonio Conte. Elia is pas aan zijn eerste jaar bezig in Turijn, nadat men hem weghaalde hij Hamburger SV. De 26-voudig Oranje-international werd opgeleid bij Ajax, maar weggestuurd vanwege mentaliteitsproblemen. Via ADO Den Haag en FC Twente bereikte hij alsnog de Europese (sub)top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *