‘Ajax was in verre onderhandeling met Alexander Buttner’

ajaxreportsAlexander Büttner staat momenteel onder contract bij Manchester United, de vleugelverdediger was afgelopen zomer echter dicht bij een overstap naar Ajax. De Amsterdammers waren ver in onderhandeling met de linksback, toen de Engelse club echter interesse toonde waren de kansen van Ajax verkeken.

“Ajax meldde zich afgelopen zomer bij ons om over een transfer te praten”, zegt Aleksander Bursac in gesprek met Ajax Showtime. “Die transfer was echt dichtbij. De clubs waren er ook al uit. Toen kwam Manchester United echter langs en die club kreeg de voorkeur.”

Uit de verregaande interesse van Ajax blijkt dat er weinig vertrouwen was in Daley Blind, de huidige linksback van Ajax. Door afwezigheid van de geblesseerde Nicolai Boilesen speelde Blind dit jaar bijna alles. Hij ontwikkelde zich goed en dat leverde hem zelfs een oproep voor het Nederlands elftal op. Binnenkort zitten Ajax en Blind om tafel om te praten over een nieuw contract.

Büttner speelde sinds zijn overstap naar Manchester United acht officiële wedstrijden. In de Premier League kwam hij één wedstrijd in actie, in de wedstrijd tegen Wigan Athletic was de in Doetinchem geboren voetballer goed voor een doelpunt en een assist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *