‘Ajax veroordeeld tot zwaardere loting in Champions League’

Ajax zit tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League definitief in Pot 3. Voor een plaats in Pot 2 had zowel Dynamo Kiev als Sporting Braga uitgeschakeld moeten worden in de play-offs. De Portugese club kwalificeerde zich dinsdagavond ten koste van Udinese voor de groepsfase en daardoor doet het resultaat van Dynamo Kiev, dat woensdag speelt, er niet meer toe.

Sporting Braga was na strafschoppen te sterk voor Udinese, na twee keer een 1-1 remise in de reguliere speeltijd. Dynamo Kiev is na het heenduel van vorige week al bijna zeker van minimaal zes lucratieve Champions League-duels. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach zegevierden de Oekraïners met 1-3. Ajax ontmoet door zijn plek in Pot 3 op papier lastigere tegenstanders in de groepsfase.

De indeling van Pot 1 staat reeds vast en bij Pot 2 ontbreekt nog één naam. Woensdag wordt aan de hand van de resterende duels in de play-offs duidelijk welke clubs zich plaatsen voor de groepsfase en waar Olympiacos Piraeus en Galatasay terechtkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *