AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Ajax vangt weer twaalf miljoen euro van Aegon

„Tot volgend jaar”, zei communicatiedirecteur Jan Driessen met Amsterdamse bluf, toen de spelers van Ajax het Aegon-hoofdkantoor in Den Haag verlieten. Net als vorig seizoen na de kampioenskraker tegen FC Twente meldde de kampioen van Nederland zich voor een huldiging bij de hoofdsponsor.

„André Ooijer ziet er fitter uit dan afgelopen keer. Toen had hij een ’saridonnetje’ nodig”, zei spreekstalmeester Wim Bohnenn, die een aantal van de 250 uitgenodigde kinderen een vraag liet stellen aan de Ajax-spelers. „Wie zou je wel eens willen zijn?” vroeg een jeugdige Ajax-fan aan aanvoerder Jan Vertonghen. „Ik wil ook wel eens scoren in de kampioenswedstrijd. Dus doe maar Siem de Jong”, antwoordde de Belg, die net als zijn collega’s vervolgens alle tijd nam voor het zetten van handtekeningen.

Henri van der Aat zag het tevreden aan. „Aegon is superbelangrijk voor ons. Niet alleen qua geld, maar ook qua uitstraling.” De commercieel directeur rekende op verzoek toch voor wat de gulle geldschieter had overgemaakt. „In het contract staat een bedrag van tien miljoen euro vast en twee miljoen variabel. Het variabele deel is voor vijftig procent opgebouwd uit premies voor resultaten en voor de helft uit minder harde criteria als sociale media, streetwise en buitenlandse reizen. Net als vorig jaar incasseren we bijna de volledige twaalf miljoen euro.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *