‘Ajax vangt transfersom Vertonghen in drie termijnen’

De afspraken gemaakt rond de transfer van Jan Vertonghen blijken een reden te zijn dat het nog niet zo gemakkelijk is voor Ajax een verdediger aan te trekken. Tottenham Hotspur voldoet de transfersom in drie termijnen van 2,7 miljoen euro, bevestigt Frank de Boer in Voetbal International.

Kans
Het bedrag dat Ajax voor Vertonghen ontvangt – exclusief bonussen – is 8,1 miljoen euro, maar het duurt nog wel even voordat dit bedrag op de rekening staat. “Vergeet niet dat het crisis is, er zijn tegenwoordig weinig clubs die grote transfersommen in een klap betalen,” aldus de trainer.

Ajax moet inventief zijn en goed kijken naar de ontwikkeling van eigen spelers. Voor de opvolging van Vertonghen komt Daley Blind in aanmerking. “Dit is voor Daley dé kans. Verhuur is voor een speler van zijn leeftijd geen optie meer,” geeft De Boer aan in een uitgebreid interview.

“Of hij grijpt nu zijn kans en tekent een nieuw contract, of hij gaat weg als zijn huidige contract volgend jaar afloopt,” verduidelijkt de trainer, die Blind na een valse start tegen PSV niet direct afschrijft omdat hij Vertonghen vorig seizoen enkele keren goed verving.

De Boer: “Daley is heel bewust en professioneel met zijn eigen ontwikkeling bezig, meer dan vorig jaar. En we moeten realistisch zijn: ook als we het geld voor Vertonghen nu volledig tot onze beschikking hadden gehad, was het onmogelijk geweest een nieuwe Jan te halen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *