‘Ajax-shirts hebben mijn leven gered’

ajaxreportsJan Driessen gebruikte tijdens zijn reizen voor Brandpunt en Netwerk altijd Ajax-shirts om mensen om te kopen. In voormalig Joegoslavië heeft het hem zelfs zijn leven gered.

Op schiphol kocht Driessen altijd tien shirts van Ajax en zette daar zelf een handtekening van Marco van Basten op. ‘Het werkt altijd, of ik nu in een bergdorp in Nicaragua was, in het hartje van Rwanda of ergens in Sudan. Een beter omkoopmiddel bestond niet. Ajax opende sneller deuren dan een stapel dollars.’

Dat het shirt hem ook zijn leven kan sparen heeft hij ook ondervonden. ‘Toen ik tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië kwam, deed het shirt wonderen. Later hoorde ik dat er twee collega`s zijn doodgeschoten’, vertelt de razende reporter in het Parool. ‘Werkelijk overal, op het laatste weggetje van het laatste dorpje in Tadzjikistan, kende men de club. Ik denk dat Ajax niet half realiseert hoe groot de naamsbekendheid is, groter dan Heineken en Philips bij elkaar.’

The post ‘Ajax-shirts hebben mijn leven gered’ appeared first on AjaxReport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *