‘Ajax schrijft opmerkelijk weinig spelers in voor de CL’

Ajax heeft opmerkelijk weinig spelers ingeschreven voor de Champions League. Slechts achttien Ajacieden maken deel uit van de A-lijst, waar 25 spelers zijn toegestaan. De Amsterdamse club is de enige die zo weinig A-spelers nodig heeft.

De landskampioen schreef de gebruikelijke namen in, waaronder de aanwinsten Niklas Moisander, Ilan Boccara, Tobias Sana en Danny Hoesen. Kenneth Vermeer, Toby Alderweireld, Siem de Jong, Daley Blind, Ryan Babel en Derk Boerrigter gelden als de spelers die zelf zijn opgeleid (een minimum van vier is vereist), Jasper Cillessen en Danny Hoesen zorgen ervoor dat Ajax ook het aantal van acht in Nederland opgeleide spelers haalt.

Trainer Frank de Boer kan overigens over meer spelers beschikken dan de achttien A-spelers. Er bestaat ook nog een B-lijst, waar spelers op geplaatst kunnen worden die op of na 1 januari 1991 geboren zijn en minimaal twee jaar achtereen zijn uitgekomen voor de betreffende club in de periode vanaf zijn vijftiende tot nu. De B-lijst is ongelimiteerd, spelers kunnen bovendien nog 24 uur voor een wedstrijd aan de lijst worden toegevoegd.

Ajax heeft overigens nagelaten om Mats Rits en Lucas Andersen in te schrijven. Op de B-lijst staan spelers als Nicolai Boilesen, Dico Koppers, Mitchell Dijks, Ricardo van Rhijn, Christian Eriksen, Lorenzo Ebecilio, Davy Klaassen en Jody Lukoki.

De A-lijst van Ajax

Vermeer
Cillessen

Alderweireld
Moisander
Blind

Poulsen
Enoh
De Jong
Schone
Fischer
Serero
Boccara

Boerrigter
Babel
Sigthorsson
Sana
Hoesen
Sulejmani

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *